15 november 2015

Oogkleur veranderen en oplichten met honing

De ogen vallen vaak het meest op bij mensen. Ook de oogkleur is dan vaak erg belangrijk. Lichte ogen vallen doorgaans meer op dan donkere ogen. De bruine oogkleur is de meest voorkomende oogkleur bij mensen. Het is voor velen daarom leuk om de oogkleur te verlichten naar een oogkleur die minder vaak voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan de groene oogkleur of de hazel oogkleur. Kun je de oogkleur op een natuurlijke wijze veranderen met honing? Lees hier over het veranderen van de donkere oogkleur naar lichte ogen.

Ogen oplichten met honing

De oogkleur een levendige en lichte kleur geven: wie wil dat nou niet? Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan maar wellicht kan honing de uitkomst bieden. Er wordt gezegd dat honing de ogen een lichtere kleur kan geven. Met name mensen met bruine ogen kunnen de ogen een sprankelende en lichte gloed geven. Kun je bruine ogen veranderen naar groene ogen? Hoe gaat dat in zijn werking en is er ook daadwerkelijk een effect?

Wat doet honing met je ogen?

Honing is eigenlijk een heel oudje stofje. Het wordt al eeuwen gebruikt voor allerlei kwaaltjes en natuurlijk als lekkernij. Honing is niet kapot te krijgen: het bederft in feite niet. Tevens is honing een natuurlijk antibacterieel middeltje. Het doodt de bacteriën in bijvoorbeeld je keel. Honing is daarom ook ideaal als hoestmiddeltje en werkt verzachtend bij keelpijn. In honing zitten allerlei stoffen die ook de ogen kunnen oplichten: althans, dat beweert men.

Bruine ogen veranderen naar blauwe ogen

Misschien ben je benieuwd of je bruine ogen kunt veranderen naar blauwe ogen. Het antwoord op deze vraag is in de meeste gevallen: nee. Je kunt de bruine oogkleur niet met honing veranderen naar de blauwe oogkleur. De bruine oogkleur bevat veel pigment. Dit pigment wordt eumelanine genoemd en komt in grote hoeveelheden voor bij mensen met bruine ogen. Mensen met blauwe ogen hebben juist heel weinig eumelanine. De bruine oogkleur kan door middel van honing wel iets lichter worden. Je moet dan denken aan een subtiele oogkleur verandering. Meestal gaat de oogkleur dan van donkerbruin naar bruin, of van bruin naar lichtbruin. Mensen met een licht bruine oogkleur kunnen in sommige gevallen een hazel oogkleur krijgen.

Meet weten over de blauwe oogkleur? De relatie tussen blauwe ogen en intelligentie

Honing voor lichte ogen?

Een lichtere oogkleur door middel van honing? Er wordt gezegd dat honing de ogen een aantal tinten lichter kan maken. De werking is als volgt:

  • Meng honing en water en stop het in een druppel flacon;
  • Druppel elke dag een aantal van het mengsel op je oog;
  • Na een tijd (paar weken) zul je merken dat de oogkleur lichter wordt.

Werkt dit echt zul je misschien wel denken en is het schadelijk voor je ogen? Er zijn heel veel mensen die het al eens geprobeerd hebben. Deze mensen zeggen dat de ogen daadwerkelijk lichter zijn geworden. Hoe dit kan is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat bijvoorbeeld het haar ook lichter kan worden door honing. Een mengsel van honing en shampoo kan het haar dus ook oplichten. Honing heeft dus de eigenschap om oppervlakten lichter te maken.

Is het schadelijk voor de ogen?

Mensen die honingdruppels hebben gebruikt zeggen vaak wel dat de druppels de ogen in het begin kan irriteren. Vaak voel je een prikkeling en voelen je ogen droog. Na een tijdje zijn je ogen gewend aan de druppels en voel je de prikkelingen niet meer. Water en traanvocht gaan niet goed samen. Water zorgt er namelijk voor dat de zoute traanvocht wordt weggespoeld. Dit is meestal niet bevorderlijk voor de ogen. Daarnaast is het ook niet duidelijk wat de effecten van honing op de bovenste laag (de hoornlaag) is. Het gebruik van honingdruppels om de ogen op te lichten kan dus schadelijk zijn voor de ogen, zeker wanneer je de oogdruppels voor langere tijd gebruikt. 

Wel of geen honingdruppels gebruiken om de ogen lichter te maken?

Je kunt de ogen op verschillende manieren lichter maken. Een manier is het gebruik van honing. Over de hele wereld wordt deze methode gebruikt. Toch is er wel veel onduidelijkheid over de werking en de effecten van honing op de ogen. Het is verstandig om een arts te raadplegen over de effecten van honing op bijvoorbeeld de hoornlaag. Daarnaast is het verstandig om naar je eigen lichaam te luisteren. Als je prikkelingen en tintelingen voelt in de ogen na het gebruik van honing, stop dan met het gebruik. Je lichaam waarschuwt je niet voor niets. Er lijken betere alternatieven te bestaan om de ogen lichter te maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleur contactlenzen. 

Lees 4977 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 juli 2016 16:37

Gerelateerd

  • Groene oogkleur: waarom zeldzaam en bijzonder?

    De groene oogkleur is één van de meest zeldzame oogkleuren bij mensen. De bijzondere en unieke oogkleur wordt veroorzaakt door een speciaal oogpigment dat feomelanine heet en komt bij ongeveer twee procent van alle mensen voor. Groene ogen worden vaak gezien bij mensen met rood hoofdhaar. De combinatie is uiterst zeldzaam. Heb jij groene ogen en wil je er meer over weten? Lees in dit artikel alles over oogkleuren, de groene ogen en waarom jij zo bijzonder bent met de groene iris.

  • De relatie tussen blauwe ogen en intelligentie

    Heb jij blauwe ogen? Wellicht ben je dan intelligenter dan mensen met een andere oogkleur. Uit een Amerikaans onderzoek is naar voren gekomen dat mensen met lichte ogen hoger scoren op een IQ test dan mensen met donkere ogen. Ook mensen met groene ogen zijn intelligenter. Hoe zit het met de bruine ogen en hoe kan het dat er een correlatie is gevonden? Lees hier over de blauwe oogkleur en intelligentie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

948 reacties